zaterdag 4 juni 2016

van 12:00 tot 23:00 uur


Locatie: Sophia Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1, 2625 AD Delft


Persbericht:

Redeoss gaat voor GOUD!
Manon Spruit en voorzitter Wim Plomp met enkele leden van Redeoss Op 4 juni 2016 staat er in het Sophia Revalidatiecentrum in Delft iets bijzonders te gebeuren. Op die dag viert sportvereniging REDEOSS — opgericht op 16 mei 1966 — haar 50-jarig jubileum. Redeoss biedt al 50 jaar sporten aan, speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking uit de gehele regio. Meerdere dagen in de week beoefenen jong en oud bij Redeoss onder meer badminton, rolstoelbasketbal, tafeltennis, zwemmen en Fitness on Wheels. In het verleden hebben sommige leden zelfs hun sport beoefend op het allerhoogste niveau, tijdens de Paralympische spelen.

Helaas staat de paralympische sport nog steeds in de schaduw van de valide sport. "Heel erg jammer", vindt Manon Spruit, 4de jaars student Sport en Bewegen/Bewegingsagoog van het ROC Mondriaan in Delft. "De prestaties die geleverd worden, zijn misschien nog wel groter, maar vraag aan iemand om een aantal Nederlandse paralympische sporters te noemen en ze komen niet verder dan één of twee namen."

Om de buitenwereld te laten zien hoe onwijs gaaf paralympische sport is, organiseert Manon, samen met het bestuur van Redeoss, ter ere van het 50-jarig jubileum van de club de Redeoss Jubilympics. Een sportieve dag in olympische sfeer die open staat voor leden en familieleden van Redeoss. "Deelnemers kunnen zich inschrijven voor clinics in verschillende sporten. Deze clinics worden gegeven door bekende paralympische topsporters. De dag wordt afgesloten met een BBQ en een feestavond voor alle deelnemers." Inmiddels hebben de dames van het Nederlandse paralympische zitvolleybalteam en meervoudig Nederlands, Europees en Wereldkampioen parabadminton Ilse van de Burgwal aangegeven hun steentje te willen bijdragen aan de dag.

"Ik hoop met de Redeoss Jubilympics en tevens mijn afstudeerproject de brug te slaan tussen paralympische en valide sport. Om de buitenwereld te laten zien hoe onwijs mooi deze sporten en prestaties zijn in het olympische jaar van Rio.", zegt Manon. Redeoss is nog naarstig op zoek naar bedrijven en bekende sporters die interesse hebben om hun steentje bij te dragen om de Redeoss Jubilympics tot een succes te maken. Heeft u interesse en wilt u ook iets bijdragen? Mail dan voor meer informatie naar jubilympics@redeoss.nl.


Martin Wolve op de radio (WOS):
Poster:klik op het plaatje voor een vergroting

download (pdf)


Update:

Diane Valkenburg komt naar de Redeoss Jubilympics!
Schaatsster Diane Valkenburg komt langs tijdens de Redeoss Jubilympics. Diane Valkenburg nam als schaatsster deel aan de Olympische Spelen van Vancouver 2010, werd wereldkampioen ploegenachtervolging en behaalde vele nationale en internationale successen binnen het schaatsen. Twee weken geleden besloot zij een punt achter haar schaatscarrière te zetten.

Diane Valkenburg Tijdens de Redeoss Jubilympics zal zij het onderdeel 'spreker' verzorgen. Zei zal een presentatie geven over haar carrière en haar weg naar de Olympische Spelen. Schrijf je dus in voor deze inspirerende clinic door op het inschrijfformulier het hokje 'spreker' aan te kruisen! Natuurlijk is er na afloop tijd voor een foto en handtekening.

Inleveren inschrijfformulieren
Als het goed is, heeft u onlangs de uitnodiging voor de Redeoss Jubilympics ontvangen. Lever het inschrijfformulier volledig ingevuld in vóór 16 april 2016 in de inleverbox op de bar. Bent u niet in de gelegenheid om het inschrijfformulier in te leveren bij de bar, dan kunt u deze opsturen naar:

Manon Spruit
Molenviergang 8
2761BK Zevenhuizen


Laatste update:

Willeke Alberti verzorgt de hoofdact van de feestavond!
Tijdens de afsluitende feestavond van de Redeoss Jubilympics zal Willeke Alberti de hoofdact verzorgen.Willeke Alberti (foto: Roy Beusker)

klik op de foto voor een vergroting

Willeke Alberti, een van de bekendste vertolkers van het Nederlandstalige levenslied, beleeft zelf dit jaar haar 60-jarig jubileum als zangeres. Tijdens de feestavond — na afloop van de barbecue — zal zij een uur lang voor ons optreden.


Sponsoring:

De Redeoss Jubilympics zijn mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:

De Johan Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd in beweging te brengen. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking in beweging te komen. Dit doet de Foundation d.m.v. de Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan, verbetert het cognitieve vermogen en blijven zij gedurende de hele levensloop actiever.

Het Fonds Gehandicaptensport heeft een stimuleringssubsidie toegezegd van maximaal €2000,- voor de organisatie van de Redeoss Jubilympics. Mede daardoor is het mogelijk geweest om bovenstaand programma te realiseren.

Ook zijn wij dank verschuldigd aan Willeke Alberti, die voor een gereduceerd tarief wil komen optreden tijdens de Redeoss Jubilympics.


Laatst gewijzigd op 1 juni 2016